Брайън Gerkey Adbusting съвети

Борете се със реклама!

Въведение/Догма

Реклама, във всичките му коварни форми, е нахлуването в живота ни по много начини, от уеб сайта на банери за директен маркетинг по пощата и по телефона на лого за студентска карта за самоличност и обществени карти библиотечните. Кога е, че последния път, когато видях празно? Дори на пода на вашия местен магазин за хранителни стоки е била превърната в билборд. Сега рекламодателите, ще ви кажа, че ви се възползват не само от “информация”, че те осигуряват, но от различни събития и услуги, които се финансират от реклама, и да се наслаждавате на “свободен”. Ами, както всеки знае, нищо не е безплатно, никога. Ние сме всички разплащателни постоянно, по два начина:

– Първо и преди всичко, ние плащаме с нашите души. Цял ден, всеки ден, ние сме бомбардирани с реклама, а рекламата има един, открито заявява цел манипулиране на мисленето на потребителите. Модерната реклама не се различава по принцип от пропагандните кампании, водени от международни престъпници като Йозеф Гьобелс, Хенри Кисинджър и Доналд Ръмсфелд. Точно както ние сме манипулирани от собственото ни правителство, ние сме манипулирани от изключително мощни транснационални корпорации, които се отчитат пред никой, но техните акционери и искам нищо друго, освен парите си.
– Второ, ние плащаме с реални пари. Защо “Найки” продукти струва толкова много? Защото всеки път, когато купуват даден продукт с този отличителен “Swoosh”, който плаща заплатите на безброй рекламни и маркетинг мениджъри, да не говорим Майкъл Джордан и Тайгър Уудс. Без реклама, продукти би било по-евтино.

Плати за какво да използвате

Сега, има ли алтернатива на сегашното състояние на нещата? Предлагам: плати за това, което използвате.

– Не гледайте търговски поддържа “свободен” телевизионно предаване; гледате обществена телевизия, местни канали за достъп, или дори HBO, и да плащат своя справедлив дял.
– Не слушайте търговско подкрепена радио; Слушайте местни, слушател, подкрепяни станции, и да допринасят трудно спечелените пари.
– Да не се приемат специални оферти в магазин за хранителни стоки чрез обмен на вашия пазар профил чрез използването на “клубна карта”; не използва клубна карта изобщо, или, още по-добре, магазин на местно, независим магазин или ко-оп.

Пряко действие

Как иначе да се борим тенденцията реклама? Ние трябва да вземем самата реклама нерентабилно. Ето няколко начина, които работят:

Използвайте софтуер за филтриране на реклами
, когато сърфирате в Интернет. Лично, аз използвам интернет Junkbuster. Тя е безплатна, с отворен код, и работи много добре. Той не само ви спести да видим всички тези банер реклами, но това лишава операторите на сайта на реклама, свързана с приходите. С малко късмет, ако достатъчно хора използват софтуер, като това, ние можем да фундаментално да промени бизнес модела на интернет. Когато рекламата вече не води в полза на потребителите, рекламодателите ще спре.

Пишете на Direct Marketing Association (DMA)
. ДМА е една голяма национална клирингова къща за съставянето, разпределението и продажбата на списъци, използвани от компании, че “пряка пазар”, изпращане на нежелана нежелана поща до къщата си, и ви се обажда по телефона. ДМА се изисква от федералния закон за предоставяне на метод за потребителите да се “откажете” от всички списъци, над което те нямат контрол. можете да направите това много лесно:

За да се избегне нежеланата поща:
Напиши и да подпише писмо с вашето име, адрес и телефон #, заявява, че желае да бъдат извадени от списъците ДМА. да го изпратят до:
Direct Marketing Association
Mail предпочитания Сервиз
P.O. Box 9008
Farmingdale NY 11735-9008

За да се избегне телемаркетъри:
Напиши и да подпише писмо с вашето име, адрес и телефон #, заявява, че желае да бъдат извадени от списъците ДМА. да го изпратят до:

Direct Marketing Association
Телефон предпочитания Сервиз
P.O. Box 9014
Farmingdale NY 11735-9014

Това няма да се отърве от всички нежелана поща или телефонни обаждания, но тя помага много.

Отговорете на нежелана поща с форма на собствения си писмо, настоявайки, че да бъдат отстранени от техните списъци. Всеки път, когато получа предложение за кредитна карта или оферта за абонамент на списание, или нещо друго, което включва пощенска платени пликове Бизнес отговори, сложих моя писмо в плик и да го изпратите обратно. Това действие има двойна полза: аз съм съобщава на търговци, че не ще да се злоупотреба с тях и аз съм им струва пари, защото те плащат за всеки плик за бизнес отговор, който всъщност е по пощата. Единственият начин да се спре на маркетинга е да направи нерентабилен.

Originally at http://ai.stanford.edu/~gerkey/personal/adbusting.html

Comments are closed.